Tulevaisuusnäkökulma

Hämeenlinnassa maaliskuisesta auringonpaisteesta nauttien katse on helppo kääntää tulevaisuuteen. Yrityksemme on ollut täydessä työn touhussa koko ajan – ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti. Mitä kaikkea Trifamin näköpiiristä sitten löytyykään? 

Kuva: Pixabay

Jo valmiiksi osaava ja innovatiivinen joukkomme on saanut vahvistusta uusista taitajista esimerkiksi yritysjohtamisen saralta. Trifamin perhe jatkaa siis kasvuaan ja uudet jäsenet uusine ideoineen on toivotettu erittäin tervetulleiksi matkaamme mukaan. Pian on ajankohtaista uudistaa myös organisaatiomallia sekä vastuualueita vastaamaan tiimin jäsenten osaamista ja kiinnostuksen kohteita parhaalla mahdollisella tavalla. Yksi toimintamme tavoitteista onkin luoda paras mahdollinen kysynnän ja tarjonnan konsepti työntekijöiden ja työpaikan suhteen. Olemme innoissamme tästä suunnasta, jossa asiat etenevät kasvavan tiimimme mukana. 

Keväällä 2020 aloitetun Decon 3D-hankkeen toinen vaihe Co-Innovation, eli palvelukokonaisuuden luominen ja uusiobetonin jatkokehitys, alkaa tulla päätökseensä. Olemme lähiaikoina työstäneet viimeisintä hankkeeseen liittyvää hakemusta yhdessä yhteistyökumppaneiden ja tutkimuslaitosten kanssa. Apunamme ovat olleet lukuiset asiantuntijat ja konsultit, joista olemme äärimmäisen kiitollisia. Se, mikä Trifamia vie eteenpäin, on nimenomaan osaavat omien alojensa ammattilaiset, sekä yhteinen päämäärä eli vihreämpi ja ekologisempi rakentamisen tulevaisuus. Mikäli hakemuksemme hyväksytään, saamme Trifamin konseptiin ehdottomasti lisää uskottavuutta, luotettavuutta ja vahvuutta. Sen lisäksi otamme jälleen ison askeleen eteenpäin; mitä enemmän meillä on tukea, sitä paremmin voimme taas lähestyä seuraavaa yhteistyötä ja tavoitetta. Yrityksemme suurin tehtävä on tuoda esiin ongelma ja siihen sopiva ratkaisu. Co-Innovation -hakemuksen hyväksyntä antaakin toiminnallemme sen ansaitseman takuuarvon; meillä Trifamissa on toimiva konsepti ja mahdollisuus, jonka myötä myös rahallisen tuen saaminen helpottuu. Nostamme joka tapauksessa tälläkin hankkeella statustamme ja otamme askeleen eteenpäin arvostettavana ja tulevaisuuden haasteisiin vastaavana toimijana. Hanke auttaa meitä myös näkemään, mikä toiminnassamme on hyvää ja mitä meiltä kenties vielä puuttuu – näin ollen avaimet saadaan sopimaan oveen entistä paremmin. 

Tämän kevään suunnitelmissa on työstää toukokuussa pidettävää Open Bioeconomy Week -kansainvälistä kiertotaloustapahtumaa, jonka toteutamme yhteistyössä HAMK:n kanssa. Tapahtuman kesto tulee olemaan kolme päivää ja Trifami 3D Oy ottaa vetovastuun yhdestä kokonaisesta päivästä. Tapahtuman suunnitelmat ovat hyvällä mallilla ja parhaillaan etsimme sponsoreita tuomaan tukea ja näkyvyyttä päivään. Vallitsevan pandemiatilanteen vuoksi erilaisia toteutusvaihtoehtoja on puntaroitu, sillä haluamme toteuttaa tapahtuman vaikuttavasti, mutta samalla meidän kaikkien yhteisestä turvallisuudesta huolehtien. Tapahtuma tulee olemaan kansainvälinen, joten ainakin osa siitä toteutetaan hybridimallina striimauksen avulla.  Open Bioeconomic Week tapahtumaan pääset tutustumaan jo etukäteen seuraavan linkin kautta:  https://openbioeconomyweek.org  

Kansainvälisyys näkyy vahvasti tähtäimessämme, sillä kuten aikaisemmin olemme sanoneet “Suomi on toimintamme laboratorio, mutta Eurooppa on markkina-alueemme”. Jatkamme kansainvälisyysselvitysten työstämistä ja otamme pieniä, mutta konkreettisia askelia sen suuntaan jatkuvasti. Kokonaisuudessaan myös Co-Innovation -hanke tukee askeliamme kohti kansainvälisyyttä – tästä syystä kotisivummekin tulevat pian olemaan saatavilla myös englanniksi. 

Mikä sitten on pitkän tähtäimen visiomme? Ensinnäkin ekosysteemimme ansiosta vuonna 2027 purkumateriaalia hyödynnetään uudisrakentamisessa puolet nykyistä enemmän. Toiseksi katastrofialueiden jälleenrakentaminen mullistuu; liikkumiskykyisen ja hiiliniukan materiaalikierrätyksen ratkaisumme ansiosta purkumateriaalista voidaan jalostaa ja tulostaa 3D-teknologian avulla uusia rakennuksia paikan päällä, mikä nopeuttaa rakentamista ja pienentää sekä kustannuksia että päästöjä. Näiden toimien myötä Suomen hiilidioksidipäästöt saadaan koko maailman mittakaavassa puolet nykyistä pienemmäksi. Toimintamme punainen lanka on olemassa olevan ongelman ratkaisukyky, eli ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävä rakentamisen ratkaisu. 

Joku voisi sanoa, että tähtäämme korkealle, mutta niin sen täytyykin olla. Ei korkealle voi tähdätä ilman tavoitteita – eikä mitään voi saavuttaa, jos tavoitteita ei ole olemassa.