Trifamilaiset esittäytyy osa 1

Timo Sollo

Kuka?

Kokenut hämeenlinnalainen rakennusalan yrittäjä ja innovaattori. Perheeseen kuuluu vaimo, kolme aikuista lasta, kissavanhus ja lapsenlapsi. Vapaa-aika kuluu perheen lisäksi monipuolisen urheilun, muun muassa rullaluistelun, lenkkeilyn, pilateksen, spinningin, sekä avantouinnin parissa.

Timo Sollo on yrittäjä – Trifamin idean isä – jonka rakennusalan yritykset ja monet projektit saavat tuulta alleen, vaikka yleinen taloustilanne on haastava ja ala on kokonaisuudessaan hieman alavireinen. Onko hän piinkova ja laskelmoiva yrittäjä, kun pystyy vuosikymmenestä toiseen raivaamaan alallansa polkuaan yhä pidemmälle? Ei suinkaan, sillä menestys vaatii helposti lähestyttävää ja kaikista välittävää luonnetta, sekä luottamusta itseensä ja muihin.

Timo uskoo, että hänellä on suuremmat vaikutusmahdollisuudet juuri yrittäjänä, kuin missään muussa roolissa. “Yrittäjänä pystyn toimimaan sydämellä ja olemaan täysin oma itseni. Vuodet ja kokemus ovat antaneet mahdollisuuksia moneen” Timo sanoo hymyillen.

Tavoitteet, visiot ja unelmat ovat korkealla ja työtä tehdään rennolla otteella, sekä loputtomalla inspiraatiolla. Vastuu motivoi Timoa tekemään aina parhaimpansa: ”johtajuus on luonnollinen osa minua. Se täytyy tuoda rohkeasti esiin, eikä sitä tarvitse pelätä.” Yrityksen pitkällä tarinalla voi olla tuhansia puroja, joista syntyy jokia ja ne laskevat mereen. Ovia on avattu moneen suuntaan ja avataan yhä edelleen. Juuri Trifamin visio uudenlaiselle rakentamisen konseptille on ‘out of the box’ -ajattelua parhaimmillaan. “Tämä konsepti viedään vielä pitkälle, sillä se on tulevaisuudenkin kestävää”.

Reetta-Maria Tolonen-Salo

Kuka?

Kokenut hämeenlinnalainen kiinteistö- ja rakennusalan yrittäjä. Vapaa-aika täyttyy yhdistystoiminnasta, liikunnasta, kotoilusta ja ajanvietosta perheen kanssa. 

Kun Timo Sollo soitti kysyäkseen apua ideansa edistämiseen, Reetta Tolonen-Salo lupautui auttamaan ja pyysi Harri Hildénin mukaan. Sellainen hän on – Hämeenlinnassa hyvin tunnettu rakennusalan ja kiinteistösijoittamisen asiantuntija, ihmisten yhdistäjä, ideoiden mahdollistaja ja aina valmis auttamaan muita eteenpäin. 

Kierrätysbetoni vei Reetan nopeasti mennessään: apu laajentui nopeasti yhtiökumppanuudeksi, kun Reetta totesi tekevänsä Trifamin asioita innoissaan yömyöhään. “Olin etsinyt rakennusalan start-upia, johon sijoittaa ja tämä oli niin helkutin hyvä idea, että mietin että nyt mennään!” Reetta nauraa. 

Reetta luonnehtii rooliaan Trifamissa “järjestelyn ääneksi”. Hän innostuu uusista ideoista, mutta myös toppuuttelee etenemisvauhtia tarpeen tullen ja huolehtii jämptisti siitä, että projekti etenee järjestelmällisesti ja että perusta, rahoitus ja käytännön asiat ovat kunnossa ennen tähtiin kurkottamista. Pohjalainen sisu puskee viemään asiat maaliin asti. “Avoin rehellisyys ja suorapuheisuus on tärkeää tavoitteiden saavuttamisessa”, Reetta summaa. 

Reetta on yrittäjä henkeen ja vereen. Trifamissa Reettaa innostaa erityisesti mahdollisuus luoda uutta, kehittää jämähtänyttä rakennusalaa ekologisempaan suuntaan ja tehdä rakennusjätteen kierrätyksestä bisnestä. 

Harri Hildén

Kuka?

Yksi Trifamin kolmesta perustajajäsenestä. Pitkä kokemus liikkeenjohdon konsultoinnista, rahoitusjärjestelyistä ja kasvuyrityksistä. Vapaa-ajalla viihtyy erityisesti perheen, mäyräkoiran, jalkapallon (You’ll never walk alone!) ja moottoripyöräilyn parissa.

Kun Harri Hildén kuuli ideasta kehittää rakentamisen kiertotalouden ratkaisuja, hän innostui ja hyppäsi mukaan perustamaan yritystä. Kiertotalous oli kiinnostanut jo pidemmän aikaa ja pinnan alla kupli selvästi. Nyt pöydällä oli mainio idea ja tiimissä mukana loistavat tyypit. 

Harri on start up- ja innovaatio-osaaja, joka on pitkän yrittäjäuransa aikana ehtinyt olla monessa mukana ja on oppinut erottamaan jyvät akanoista. Hän on ollut konsulttina mukana perustamassa, kehittämässä ja tukemassa satoja yrityksiä Suomessa ja pohjoismaissa: “Olen aina halunnut auttaa muita eteenpäin, se on minulle oikeastaan kaikkein tärkeintä. Samalla olen aika sinnikäs, jästipäinen luonne ja uskon kovaan työhön. Pitää olla rohkeutta ja uskallusta. Jos ei kerrasta onnistu, niin pitää vaan koittaa uudestaan.”

Trifamiin Harri tuo osaamisensa ja kokemuksensa liiketoiminnan suunnittelusta ja kehittämisestä, rahoituksesta, kansainvälistymisestä ja tuotekehityksestä. Hänen laajoista verkostoistaan on poimittu timanttisia osaajia Trifamin tiimiin ja löydetty arvokkaita kumppaneita. “Olen ehkä osannut osoittaa välillä oikeaan suuntaan, että tuota ovea kannattaisi koputtaa ja se varmaan aukeaa”, Harri hymyilee. “Kaikki palaset ovat loksahtaneet hienosti kohdalleen. Yrityksessä on rohkeutta ja uskallusta ja hyvät tekijät. Tästä tulee vielä iso juttu.”

3D-tulostetut lasit: @Torioptiikka Hämeenlinna