Trifamilaiset esittäytyy osa 4

Kalle Salo

Kuka on Kalle?

Kalle Salo hämeenlinnalainen, sittemmin Hattulaan asettunut rakennusmestari ja kiinteistöalan ammattilainen, joka on Trifamin tiimin uusin vahvistus. Hän on laajasti mukana yrityksen toiminnassa – projektipäällikkönä, uusien ideoiden esille tuojana, inspiraation lähteenä ja eteenpäin vievänä voimana. Kalle on vahvasti mukana etenkin tuotantotiimin toiminnassa ja sen kehittämisessä. Idearikkaus ja luontainen eteenpäin menevä ote ovatkin Kallen vahvuuksia. 

Trifamiin mukaan hyppääminen tuntui luontevalta, sillä se on pohjimmiltaan perheyritys. Yrittäjäperheessä kasvaneena oma työhön suhtautuminen on yrittäjähenkinen: työ on elämä, se kulkee vahvasti mukana ja jättää jäljen.

“Olen seurannut mielenkiinnolla Trifami 3D:n kehitystä vierestä jo jonkin aikaa. Toiminnan laajentuessa tuli tilaisuus lähteä mukaan tuotteiden ja liiketoiminnan kehitykseen – vastausta ei tarvinnut juuri pohtia. Ala on aina ollut lähellä sydäntä, verenperintönäkin osin.”

Uransa aikana Kalle on ollut tekemässä muun muassa betonielementtikerrostaloja, joten tuotekin on tullut tutuksi. Toisessa työssään teknisenä isännöitsijänä ja kunnossapitopäällikkönä hän on päässyt näkemään ja seuraamaan läheltä jo elinkaarensa loppupäässä olevia betonirakennuksia. 

“Koen, että minulla on hyvät lähtökohdat arvioida toimintaamme ja aikaisempi kokemukseni kiinteistöalalta on vahvistanut uskoa siihen, että Trifamilla on tulevaisuutta. Raaka-aineiden kierrätys ja se että siihen löydetään mahdollisuus, on äärettömän tärkeää, koska raaka-ainevarat ovat tulleet tiensä päähän.” 

Tiedostan, mihin maailma on menossa – olemme isojen asioiden äärellä. Koen että kiertotalousajattelu on suuri askel kohti tulevaisuutta. Kunnianhimonen hanke vie ajattelua eteenpäin ja mahdollistaa rakennus- ja kiinteistöalan vanhoillisen ajattelun kehittämistä ja  kääntämistä enemmän kiertotalouspainotteiseksi. 

Josefiina Sollo

Kuka on Josefiina?

Josefiina on Trifami 3D:n viestintätiimin koordinaattori. Josefiina on Hämeenlinnassa syntynyt ja kasvanyt, nykyisemmin Helsingistä paikkansa löytänyt tuleva aineenopettaja, jonka päätyö on tällä hetkellä maisterintutkinnon viimeisteleminen Helsingin yliopistossa. Opiskeluhistoria sisältää teologian, kasvatustieteiden ja valtiotieteiden lisäksi viestinnän opintokokonaisuuden, minkä lisäksi kiinnostusta riittäisi kasvattamaan repertuaaria yhä edelleen.

Josefiina on yrittäjäperheen mentaliteetilla kasvanut. Kiinnostus yrittäjyyteen on ollut olemassa myös sisältä päin ja esimerkiksi lukio luovan yrittäjyyden linjalla antoi aimo annoksen hyviä oppeja, kokemuksia ja muistoja. Yrittäjyyteen kasvaminen on antanut näkökulmia työn lisäksi muuhunkin elämään: “Pitkäjänteisyys, luovuus ja kova työmoraali ovat sellaisia, muutaman mainitakseni.” Monta rautaa tulessa -meininki on tuttua nuoren naisen arjessa: 

”Tylsistyn helposti, joten koko ajan pitää olla jotain inspiroivaa tekemistä – siksi työ Trifami 3D:ssa sujahtaa hyvin osaksi arkeani. Tämän työn ja opiskelun lisäksi teen satunnaisesti opettajan sijaisuuksia ja viestintää muissa yhteyksissä.” 

Kuva: Peltola

Juuri yrittäjäperheen kautta Josefiina päätyi töihin myös Trifamiin, jossa työskentelyä on takana yksi vuosi. Tehtäviin on kuulunut projektiassistentin työn lisäksi sosiaalisen median alustojen ylläpitäminen sekä sisällöntuotanto blogiin ja sosiaaliseen mediaan. Alusta alkaen intoa on riittänyt oman osaamisen ja visioiden antamiseen yrityksen yhteiseen hyvään ja sen lisäksi uusien asioiden ja taitojen oppimiseen: “Kyllä tämänkaltaisessa intoa puhkuvassa start upissa toki viihtyy!” 

Josefiinan mielestä on mahtavaa tuntea olevansa hyödyllinen ja hänestä innovatiivinen yhteisö onkin tae onnistuneelle työlle. Työn ja opiskelun vastapainoksi Josefiinan vapaa-aika kuluu monipuolisen urheilun parissa ja lisäksi kodin sisustaminen on yksi suosikkiharrastus ja suorastaan henkireikä. Aamukahvi ja musiikki korvanapeissa sen sijaan takaavat onnistuneen päivän!