3D-kesämökki: remonttivapaa valinta

Sijaitseeko parhaat päivänsä nähnyt kesämökkisi unelmien tontilla tai rakkaiden muistojen ääressä suvun vanhalla tilalla? Väsyttääkö ainainen remontin tarve ja jatkuva vanhojen nurkkien korjaaminen ja kunnostaminen? Tai oletko kenties jo pitkään etsinyt käyttövalmista kohtuuhintaista mökkiä, mutta sellaista ei löydy oikeasta paikasta? Trifami 3D:n innovaation avulla nämä ongelmat voivat olla lähitulevaisuudessa historiaa ja voit saavuttaa unelmiesi mökin täysin uudella tavalla!

(©Pixabay)

Mökkeilyn suosio ja mökkien kysyntä kotimaassa on kasvanut lähivuosina ja suosion on ennustettu jatkuvan myös tulevina vuosikymmeninä. Samalla moni suomalainen on kuitenkin samanlaisen tilanteen edessä joka kesä: oma mökki tuntuu enemmän ikuiselta työmaalta kuin rentoutumiseen tarkoitetulta paikalta, eikä se välttämättä enää vastaa omistajansa tarpeisiin samalla tavalla kun muutama vuosikymmen sitten. Osalla mökki kulkee perintönä suvussa ja saattaa olla jopa rasite, josta ei pääse eroon vaikka haluaisi. Toisaalta mökki voi olla täydellinen, mutta sen sijainti haastava ja toisinpäin. Monelle tärkeimpiä kriteerejä kesämökkiä hankkiessa ovat helppohoitoisuus ja järkevä etäisyys omasta asuinpaikasta, mutta sellaisen mökin löytäminen voi tuntua mahdottomalta tehtävältä – etenkin pääkaupunkiseudun lähiympäristössä. Miten siis saada sekä täydellinen mökki että täydellinen sijainti samassa paketissa?

Trifami 3D:n kehittämän innovatiivisen ratkaisun myötä tulevaisuudessa kesämökin valinta on mahdollista tehdä esimerkiksi pelkän sijainnin perusteella: jos kohteessa on vanha mökki tai jokin muu huonokuntoinen rakennus, se voidaan purkaa ja tilalle rakentaa uusi 3D-tulostusteknologiaa hyödyntäen. Puretuista rakennuksista saatu betonijäte käytetään hyödyksi uusiobetonin valmistuksessa ja muu purkumateriaali hyödynnetään ja kierrätetään mahdollisimman tehokkaasti. Vanhan rakennuksen purkaminen ja uuden tulostaminen tilalle on osaltaan ympäristöteko: sekä prosessi, jossa purkumateriaali muutetaan uusiobetoniksi että uudisrakentamiseen käytettävä 3D-tulostusmenetelmä tapahtuu paikan päällä. Tällöin materiaaleja ei tarvitse kuljettaa muualle prosessoitavaksi ja jälleen takaisin rakennusaineiksi. Uusien teknologioiden hyödyntäminen rakentamisessa on tulevaisuuden kasvava trendi ja kestävämmät sekä kohtuuhintaiset valinnat alalle tärkeitä elinehtoja. 

3D-tulostuksesta puhutaan paljon ja se on ollut pinnalla jo vuosia, mutta sen hyödyntäminen rakennusteollisuudessa ei ole vielä saavuttanut arvoistaan asemaa. Jos pelkästään 3D-teknologiaa hyödyntämällä rakentamisesta voidaan saada ekologisempaa, edullisempaa ja nopeampaa, mitä kaikkea onkaan mahdollista saavuttaa innovaatiolla, joka kattaa koko prosessin vanhojen rakennusten purkamisesta aina uuden rakentamiseen uusiomateriaaleja ja resurssitehokkaita teknologioita hyödyntäen. 

Tehdään ikuisesta kesämökin remontoinnista loppu ja 3D-tulostetaan purkujätteestä uusi unelmiesi kesämökki juuri sinne, minne sen haluat!